miercuri, 27 iunie 2012

Pantofi pentru o noapte intreaga de dans

  1 comment    
categories: ,

pantofi tango

  Spre marea mea mirare, in timp ce cautam resurse pentru articolul pe care vreau sa il dedic celor mai frumosi si comozi pantofi din lume ( nu, nu este vorba nici de Lobutins, nici de Manolos nici de Jimmy Choos), am descoperit o recomandare inedita de blogul dedicat nuntilor al revistei Vogue: Pentru nunta ta alege pantofi de tango! De ce? Pentru ca sunt superbi, modelele sunt elegante si originale si sunt facuti pentru dans!

Revenind la tema articolului de astazi, toate doamnele si domnisoarele isi amintesc seri cand pleaca de acasa purtand mandre o pereche de pantofi sau sandale superbe, insa odata ajunse la petrecere realizeaza ca vor trebui sa isi petreaca intreaga seara pe un scaun pentru ca pantofii le-au distrus deja picioarele pe distanta de la masina la local. Motivul este legat de cele mai multe ori de calitatea calapodului, desi nici modelele de marca nu sunt renumite pentru blandetea lor cu picioarele posesoarelor.

Pe de alta parte, pantofii de tango sunt creati pentru a asigura echilibrul dansatoarei, care, nu de putine ori se afla intr-un singur picior, sustinerea gleznei si sunt suficient de robusti pentru a rezista pivotarilor repetate pe partea anterioara a piciorului. Pantofii de tango sunt stabili, tocul, desi poti gasi variante si cu 10-12 cm cui, este extrem de comod. Din acest motiv, incet,  incet, nu numai dansatarele de tango au inceput sa comande acesti pantofi ci si fashionistele.


pantofi tango pantofi tango pantofi tango

Comme Il Faut, una dintre cele mai cunoscute si apreciate marci de pantofi de tango din Buenos Aires au remarcat aceasta schimbare de clientela (probabil acesta este si unul dintre motivele pentru care pretul pantofilor CIF a crescut in ultimii ani : fashionistele isi puteau achizitiona pantofi superbi, comozi si lucrati manual la mai putin de jumatate din pretul pe care il plateau pentru o pereche de Manolo Blanhnik).

Voi enumera cateva marci de pantofi, impreuna cu informatii despre modalitatea de achizitionare:


1. Deja am vorbit de CIF. Cele mai frumoase modele ale lor au toc de 10 cm, se gasesc insa si cateva perechi de 8-9 cm. Toate modelele sunt executate manual si in editie limitata. Se pot cumpara din Buenos Aires sau comanda de pe numeroase site-uri americane (Maleva, Jullia Bella, Diva Boutique - am comandat si eu de la ultimii, serviciul este ok si livrarea relativ rapida). In Europa, cel mai mare magazin online este Lisadore.

pantofi tango comme il faut


pantofi tango comme il faut pantofi tango comme il faut pantofi tango comme il faut pantofi tango comme il faut



2. Darcos. Au o varietate mare de modele si o oferta mai variata in ceea ce priveste inaltimea tocului. Posed doua perechi si ii recomand. Pot fi comandati direct de pe site-ul lor (CIF nu ofera optiunea asta), sau pe Passion Shoes, magazin online romanesc.






pantofi tango darcospantofi tango darcos pantofi tango darcos
pantofi tango darcos



3. Pe Passion Shoes sau pe site-ul propriu puteti gasi o marca ceva mai noua, Greta Flora. Nu am reusit sa pun mana pe o pereche, insa cu siguranta sunt urmatorii pe lista.


pantofi tango Greta Flora pantofi tango Greta Flora pantofi tango Greta Flora pantofi tango Greta Flora pantofi tango Greta Flora


4. Turquoise. O marca fabricata in Istanbul cu modele colorate si originale (unele foarte similare CIF) care poate fi achizitionata de curand si din Romania.


pantofi tango turquoise pantofi tango turquoise pantofi tango turquoise pantofi tango turquoise


5. Neotango, disponibili doar pe site-uri straine:


pantofi tango neotango
pantofi tango neotango


Mai multe modele de pantofi de tango gasiti aici:

  Follow Olivia Dragos's board Tango shoes on Pinterest.

Un comentariu:

  1. Mi se par superbi pantofii "tango comme il faut" in special aceia cu danteluta neagra .

    RăspundețiȘtergere